A bank - állampolgár kapcsolatról

 

A bemutatott néhány esetből messzemenő következtetést nem szabad levonni, de észre kell venni, hogy a bank - állampolgár kapcsolatot nem tisztességes szerződések szabályozzák.

 

Azt is észre kell venni, hogy ezek az ügyek sokkal a bankok által kirobbantott pénzügyi válság előtt keletkeztek, de már ezekből is kiolvasható a válság előkészítése.

 

Ha jobban megnézzük a most bemutatott ügyeket, akkor látni fogjuk, hogy ezek azért keletkeztek, mert a szerződés feltételeket, amelyeket nem tudom a szerződéskötéskor módosítani, adott helyzetekben nem tartottam elfogadhatónak. Hogy őszinte legyek el sem olvastam a szerződéseket, de az igazi probléma mégis csak az, hogy módom sem volt s szerződések tanulmányozására, hiszen a szerződéskötés előtt nincs is betekintési lehetőségem (lásd a MKB dossziét).

 

Tudni kell azt is, hogy ugyanezek a bankok és az állampolgárok viszonya más országokban egészen kutúrált. Azt is látni kell, hogy a bankok az utóbbi években semmi olyant nem csináltak, ami ütközött volna a törvényekbe, ezért az ügyek alapján mindenkiben felmerül a törvényalkotók felelőssége is. Éppen ezért lépésről lépésre ellenőrizzük, hogy valóban a törvények rosszak vagy az állampolgárok nem tudnak élni jogaikkal.

 

Az biztosan kijelenthető, hogy a bankok és a bérenceik mindezt azért merik megcsinálni mert még mindig büntetlenül tehetik. És lehet, hogy ez a mi hibánk. Ezért az  eljárások új iránya az lesz, hogy kártérítési pereket indítok. 6-8 éven keresztül zaklatnak, milliós kiadásokkal fenyegetnek, folyamatosa rám telefonálnak, fenyegetnek az autóm és a lakásom elárverezésével, eljárhatok a postára és a bíróságra ugyanakkor a legelemibb információhoz való jogomat tiporják meg. Ráadásul ez egy pénzügyi szolgáltató, akinek én fizetek a szolgáltatásaiért.

Úgyhogy most megvizsgáljuk mekkora kártérítés kérhető mindezért.

 

A perek során sohasem a konkrét ügy megoldását tartottam szem előtt, hanem azt, hogy a bíróság segítségével rámutassak az eredendően gazember szerződésekre és eljárásokra.

Valószínűleg ez az oka annak, hogy ügyeimet nem vállalják el az ügyvédek.

 

 

__________________________

                Kupán Károly