Ez az esemény Bús Balázs országgyűlési képviselő és köztem folyó per második tárgyalásán történt. Nem állítom, hogy ez egy megszervezett esemény volt, de az tény, hogy túl sok furcsaság történik.

 

 

2010.10.29-i tárgyalás

 

Ez a második tárgyalás is meglehetősen érdekes volt. Úgy kezdődött, hogy a lépcsőn egy rendőrsorfal fogadott. Figyelembe véve, hogy diplomáim között egy katonai főiskolai diploma is van, - századosi rendfokozattal - ezért érdeklődéssel néztem és magamban (csürhének) minősítettem az alakzatot. A tárgyalóterem előtt azonban négy felfegyverzett, álarcos kommandós állt az ajtóban. És ez már jobban érdekelt. A fegyelmezettségük is tetszett. Mikor odamentem hozzájuk, hogy „gyerekek be szeretnék menni erre a tárgyalásra”, akkor az egyik mindössze annyit mondott, hogy nem lehet, egy másik pedig annyit, hogy nem gyerek. Mondjuk ez utóbbi megszólalás szakmai hiba volt.

 

Kiderült, hogy Budaházy Györgynek folyt az n+1-dik tárgyalása, emiatt késik a partink. Egy jó fél órát nyugodtan tudtam dolgozni, míg – elképesztő biztosítás mellett – demonstratív módon el nem vezették előttem a megbilincselt fiút.

 

A dolognak nem is tulajdonítottam engem érintő jelentőséget, de másnap kaptam egy levelet, amelyben Gaudi Nagy Tamás azon háborog, hogy a jogvédőket megfélemlítik és pszichológiai nyomást gyakorolnak rájuk.

Akkor nyilallt belém a felismerés, – atya világ – lehet, hogy én most meg vagyok félemlítve. Szerencsére még idejében leküzdöttem a rám nehezedő pszichológiai nyomást, és erős koncentrálással meg tudtam akadályozni a sikító frász kitörését.

 

Azért a dolog tényleg említésre méltó.

A tárgyalás 2010.10.28-ra volt kiírva, annak rendje és módja szerint meg is jelentem, mire közölték velem, hogy a tárgyalást áttették, az új időpont 2010.10.29 14:30 lett. Ekkor az egyik hölgy észrevette, hogy abban az időpontban, ugyanabban a teremben, ugyanaz a bíró egy másik ügyet tárgyal. Ez okozott némi kavart, majd megállapították, hogy semmi gond, én győztem, 14:30-kor mégis az én ügyemet tárgyalják.

Tehát végig kellett néznem, amint döbbenetesen erős kísérettel – mintegy demonstratívan – elvezették a megbilincselt vádlottat.

Tény az is, hogy a Bús Balázs ismét felvetette ellenem az alkotmányos rend megsértésének bűntettét. Ezzel ismét megerősítette azt a meggyőződésemet, hogy ez az ember hülye.

Tény az is, hogy Budaházy György ellen is van ilyen vád.

 

Az ördög tudja, hogy mi történt.

Az elmúlt évtizedekben (beleértve az átkos kommunista időszakot is) – akár szakértőként, akár alperesként álltam bíróság előtt - sohasem fordult elő, hogy úgy éreztem igazságtalan döntés született.

Igaz, nem is volt politikai perem.

Kíváncsivá tett a dolog.

Mindenesetre lehet, hogy megfogadom a baráti tanácsokat és családomnak megtiltom, hogy mostantól a boltban lisztet, porcukrot és egyéb azonosítatlan fehér port vásároljanak, a továbbiakban az autóba ásványvizes palackot tenni tilos, tartalék benzint a nem tartok a kocsiban, ettől kezdve a családnak kizárólag vízbázisú festékkel szabad festeni, továbbá a gépjárműből kirakom a 10-es villáskulcsot és minden egyéb fegyvernek látszó tárgyat.

Jobb a béke.

 

az oldal tetejére

 


                     Kupán Károly

                          CSzSz

         office@civilszamvevoszek.hu

 

Ugrás a lap tetejére