A bizalomvesztés

 

A kialakult helyzetet egyértelműen a korszerűtlen törvények, rendeletek és üzemeltetési szerződések okozzák, amelyek lehetővé teszik a bevétel érdekelt cégeknek az állampolgárok megkárosítását.

Mára oda jutottunk, hogy a parkoló társaságok egységesen közutálatnak örvendenek.

Ennél is nagyobb baj az, hogy az állampolgárokban a jóhiszeműségnek a csirái sem lelhetőek fel, ami azzal jár, hogy a parkoló társaságok minden intézkedését zsigerből rosszindulatúnak és tisztességtelennek minősítik.

És valljuk be nem alaptalanul.

 

Sajnos a technikai szinten megfogalmazott mérési eljárás valóban lehetőséget ad csalásra. Gondoljunk a következő esetre. A felügyelő odamegy a járműhöz, átállítja a fényképezőgép és a kézi adatgyűjtő óráját, oda tesz egy ajándékcsomagot az ablaktörlő alá, fényképez, nyomtat egy bizonylatot, a csomagot kiveszi és elmegy.

Mit lehet ilyenkor tenni?

Semmit.

Ez a veszély még abban az esetben is fennáll, ha a két óra egy etalonhoz (atomórához) van szinkronizálva. Tehát még ilyen  esetben is szükséges annak igazolása, hogy a rendszer nem manipulálható.

 

Az egyetlen lehetőség, hogy kiköveteljünk azt igazolást, amely garantálja, hogy az ork nem tudja módosítani a rendszerórát. Igen ám, de azt meg semmi okom sincs hitelesnek tekinteni, ha az igazolás a céghez tartozó vagy kapcsolódó személy állítja ki.

Ez a bizalomvesztés eredménye.

 

 

Ha jobban belegondolunk, akkor pontosan arról beszélünk, hogy mi fogadható el a két óra viszonyát bizonyító dokumentumnak.

És ez már nem egyszerű technikai kérdés.

 

Vissza

 


                     Kupán Károly

                          CSzSz

         office@civilszamvevoszek.hu

 

Ugrás a lap tetejére