Ügyek

Ezekben az ügyekben azt mutatom meg, hogy Magyarországon a törvényekben az állampolgárok csak másodrendű szereplők, a törvények állampolgár ellenesek és úgy vannak megfogalmazva, hogy a bankok, biztosítók, állami szervek és egyéb multinacionális cégek sikerrel élhessenek vissza a hatalommal és a joggal.

Nézzük az Uniqua ügyet.
Azt kifogásoltam, hogy beleegyezésem nélkül adták el a szerződésem, aminek az érvényességét ezért nem ismerem el, a szerződés nem kellően pontosan és számomra kifejezetten hátrányosan van megfogalmazva. Ilyen pl. az, hogy “minden egyéb kérdésben a Ptk. az irányadó”. Jelen esetben ez a mondat egy kifejezetten fontos kérdést, a szerződés felbontását szabályozta. Ehhez azonban nekem mint állampolgárnak ismernem kellene a teljes Ptk-t. Ez pedig irreális elvárás.
Ebben a kérdésben első fokon fifty-fyfty ítélet született, de csak eljárás oldalról. Azaz a törvény alkalmazásánál mindketten hibáztunk.
Másodfokon viszont az ítélet már az volt, hogy a bank nyilvántartása nem alkalmas egy követelés megfogalmazására.
A bíróságnak tehát sikerült elkerülnie a szerződés tisztességtelenségének a kimondást.

Intrum Justitia per
Az Intrum Justitia perben a bíróság azt vetette fel, hogy ő kimondja, hogy a végrehajtó cég egy olyan pert indított el, amely réges-rég elévült, én meg mondjak le a folytatásról.
Annyit sikerült bizonyítanom, hogy egyáltalán nincs követelés.
Azt nem sikerült bizonyítanom, hogy nekem károm keletkezett a hamis vádjukkal.

A parkolási per
A parkolási perben egy szakszerűtlen ítélet született. Itt eltévesztettem a dátumot, nélkülem született az ostoba ítélet.

A magyarországi nyugdíjtörvény
Az érvényben lévő magyar törvények szerint, ha 9 évvel többet dolgozol és fizetsz nyugdíj-járulékot, akkor 400 Ft-al kevesebb nyugdíj jár, mintha egyáltalán nem dolgoztál volna.
Elképesztően aljas törvény.

 

Ha ezeket az ügyeket jogászra bízom, akkor ők azt tekintik feladatuknak, hogy megoldják a problémát. A bírók ugyanígy ítélkeznek, számukra a probléma mindig a jog alkalmazásában van.
Én azonban úgy irányítom az eseményeket és a tárgyalást, hogy lássék a probléma maga a rossz törvény, amely másodosztályúként kezeli az állampolgárokat.

Sajnos ennek az-az igazi oka, hogy a magyar állampolgárok még csak korlátozottan alkalmasak a demokráciára.