Ügyek

Ezekben az ügyekben azt mutatom meg, hogy Magyarországon a törvényekben az állampolgárok csak másodrendű szereplők, a törvények állampolgár ellenesek és úgy vannak megfogalmazva, hogy a bankok, biztosítók, állami szervek és egyéb multinacionális cégek sikerrel élhessenek vissza a hatalommal és a joggal.

Talán az első volt a legérdekesebb ügyem.

Dacia per.
Pillanatnyi zavaromban vettem egy DACIA-t. Miután az eladó hibátlannak értékelte a járművet elvittem közúti vizsgára, ahol a vadonatúj kocsinak bevonták a forgalmi engedélyét. 2,5 évet jártam érvényes forgalmi nélkül, mire a bíróság előírta a cserét.
Az ügy egészen rendkívüli események sorozata volt.

Nézzük az Uniqua ügyet.
Azt kifogásoltam, hogy beleegyezésem nélkül adták el a szerződésem, aminek az érvényességét ezért nem ismerem el, a szerződés nem kellően pontosan és számomra kifejezetten hátrányosan van megfogalmazva. Ilyen pl. az, hogy “minden egyéb kérdésben a Ptk. az irányadó”. Jelen esetben ez a mondat egy kifejezetten fontos kérdést, a szerződés felbontását szabályozta. Ehhez azonban nekem mint állampolgárnak ismernem kellene a teljes Ptk-t. Ez pedig irreális elvárás.
Ebben a kérdésben első fokon fifty-fyfty ítélet született, de csak eljárás oldalról. Azaz a törvény alkalmazásánál mindketten hibáztunk.
Másodfokon viszont az ítélet már az volt, hogy a bank nyilvántartása nem alkalmas egy követelés megfogalmazására.
A bíróságnak tehát sikerült elkerülnie a szerződés tisztességtelenségének a kimondást.

Intrum Justitia per
Az Intrum Justitia perben a bíróság azt vetette fel, hogy ő kimondja, hogy a végrehajtó cég egy olyan pert indított el, amely réges-rég elévült, én meg mondjak le a folytatásról.
Annyit sikerült bizonyítanom, hogy egyáltalán nincs követelés.
Azt nem sikerült bizonyítanom, hogy nekem károm keletkezett a hamis vádjukkal.

A parkolási per
A parkolási perben egy kifejezetten  szakszerűtlen ítélet született. Itt sajnos másnap mentem a tárgyalásra így nélkülem született az ostoba ítélet.

Ezeknek az ügyeknek jó részét vagy nem vállalják az ügyvédek vagy én nem adom nekik.  Egy jó ügyvéd megtalálása hatalmas munka. És amikor megtaláltam és összeszoktunk, akkor fogta a csapottpapot és nyugatra távozott. Korábban szinte minden pert megnyertem. A változás akkor következett be, amikor nyugdíjba küldték a hozzáértő bírók egy jelentős részét. Ezt követően is nyertem itt-ott, de már vesztettem is pert.

Ma már nem tudok odáig sem eljutni, hogy tárgyalják az ügyet. Hiába bízom ügyvédre, akkor sem. Amikor a hazudós anyakönyvvezetőt akartam perelni, akkor a bíróság kerek perec megmondta, hogy nem találok olyan bíróságot aki le fogja tárgyalni. Nem gond, most megkorbácsolom.